T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / ŞARKIŞLA - Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Acil Durum Tahliye Tatbikatı

TAHLİYE TATBİKATININ AMACI
      Olası deprem/yangın anında personel ve öğrencilere kurum ve okullarda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için eğitim verilerek derslikler ve yurtların planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen açık alanlarda hiçbir izdihama yol açmadan toplanmalarını sağlamak.

Okulumuz bünyesinde olan ortaöğretim ErkekPansiyonunda kalan öğrencilerimiz ile Acil Durum tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. 

 

Pansiyonumuza yeni gelen öğrencilerinde tahliye planı ve senaryosunu öğrenmeleri açısından önem arz eden tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat öncesi öğrencilere tahliye prosedürü nöbetçi belletmen öğretmenlerimiz tarafından anlatıldı. Öğrencilerimizin haberleri olmadan ansızın gerçekleştirilen tahliye de siren sesi ile öğrencilerin acil çıkışları kullanarak hızlı bir şekilde pansiyonu terk edip pansiyon bahçesinde toplanması sağlandı. Olası bir deprem , yangın vb. afetlerde kullanılacak olan acil çıkış noktaları üzerinden yapılan tahliye ile öğrenciler hızlı bir şekilde pansiyon binasının karşısında toplanma alanında toplanarak tatbikatı tamamladılar. Tatbikat sürecini müdür yardımcımız Engin KÜRKÇÜ ile birlikte Belletmen Öğretmenlerimiz Salih UZUNDAĞ ve Kemal ÖZDOĞAN birlikte tamamlamışlardır.

14-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 11:21 - Görüntülenme: 92
  Beğen | 4  kişi beğendi