SİVAS / ŞARKIŞLA - Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eyl

Okulumuzda 9. Sınıflar Alan tanıtımı ve Alan  tercihleri bugün itibarıyla konferans salonunda Alan Şeflerimiz tarafından yapıldı.

Eyl

Ağu

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Haz

Okulumuz 11. Sınıf öğrencileri 2024/2025 eğitim öğretim yılı işletmelerde beceri eğitimi (staj) hakkında alan şeflerince bilgilendirildi.

May

Bugün, Sivas  MİRAS Projesi kapsamında Okulumuzda Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim kurulu başkanı Hüseyin AKAY'ın katılımı ile "Akıllı Tarım, Akıllı Yatırım" konulu bir konferans gerçekleştirildi. Programa Kayseri Şeker Fabrikası Başkanı Hurşit DEDE, Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Üyesi Halis LEKTEMUR, Genel Müdür yardımcısı Kazım DUYGULU ve Şarkışla Kayseri Şeker Bölge Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Hüseyin AKAY'a, programın bir bölümünde İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Ekrem YURT' da eşlik etti. Öğrenci ve Öğretmenimiz ile biraraya gelen AKAY'a Okul Müdürü Halit Seyfullah AYDOĞAN Aşık Veysel şiiri yazılı bir tablo hediye etti.

May

Bugün, Sivas MİRAS Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri ve Öğretmenlerine Kayseri Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç Dr Rıdvan KARABULUT  "Erdemli İnsan" konulu   bir konferans verdi. Konferans için Okulumuza gelen KARABULUT'a Okul Müdürümüz Halit Seyfullah AYDOĞAN Günün anısına Âşık Veysel'in Şiirinin yazılı olduğu bir Tablo hediye etti. Programda Enstitü Sekreteri Mustafa ÖZBEK'te hazır bulundu.

May

İstanbul'un Fethi'nin 571. Yılı münasebetiyle Aşık Veysel Kültür Merkezinde okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından program düzenlendi. Düzenlenen programa Şarkışla Belediye Başkanı Sayın Kasım GÜLTEKİN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ekrem YURT, Siyasi Parti Temsilcileri, Şube Müdürümüz Sayın Mehmet Ali KÖSE, kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Dünya Ezan Okuma Yarışması’nda birinci olan Muhsin KARA’nın Fetih Suresi’ni okumasıyla devam etti. Okul Müdürümüz Halit Seyfullah AYDOĞAN günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından ‘Fetih’ isimli sinevizyon gösterisi izletildi ve “Fatih Sultan Mehmet” isimli canlandırma yapıldı. Daha sonra ‘Mehter Takımı’ eşliğinde program sona erdi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

May

Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi kulübü öğrencileri "ÇEDES" ve "BEN HER YERDE VARIM" projesi kapsamında Kızılay ve Şefkat evine ziyaret gerçekleştirdi.

May

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ekrem YURT, okulumuza bağlı Şems-i Sivasi Erkek Öğrenci Yurdunda öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Ziyarette Okul Müdürümüz Halit Seyfullah AYDOĞAN ve Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Engin KÜRKÇÜ de hazır bulundu.

May

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım GÜLTEKİN özel Eğitim öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Onlara günün anısına pasta ikram etti.Öğrencilerin hazırladıkları tiyatroyu izleyen Başkan Gültekin okulun Şeref Defterini imzaladı.

Program da emeği geçenlere teşekkür etti.

May

Milli Eğitim Bakanlığı, Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-klavuzunu yayınladı.

May

Ortaokulda öğrenim gören öğrencilerin lise tercihlerini yapmalarında yardımcı olmak ve fikir sahibi edinmeleri amacıyla Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen Okul Ziyaret Modülü Nedir? Nasıl Kullanılır?

May

Okulumuz Coğrafya Öğretmeni Turan ARSLAN’ın koordinesinde öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Coğrafi Terimler Sergisi’ İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ekrem YURT ve Şube Müdürümüz Sayın Mümin YILMAZ’ın katılımıyla açıldı. Daha sonra Müdürümüz okulumuzda görev yapan öğretmenler ile bir araya gelerek YKS Sınavları ve Yıl Sonu İşlemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

May

Okulumuzda Tarih Öğretmeni Ersan GÜLER Koordinesinde BİLGE GENÇLER Bilgi Yarışması eleme turlarının ardından sonuçlandı. 9 ve 10. sınıflar arasında yapılan yarışmada 10 Adalet sınıfı birici oldu.